Ponorka letí!

21.2.2018
Citace:
W.Weisler et al., Testing and Characterization of a Fixed Wing Cross-Domain Unmanned Vehicle Operating in Aerial and Underwater Environments, IEEE Journal of Oceanic Engineering, Volume: PP Issue: 99, DOI: 10.1109/JOE.2017.2742798
Zdroj
Umělecká předloha EagleRaye, stroj „Postrach“ z románu Pán světa (Maître du monde, 1904), startující z Niagarských vodopádů (George Roux, Public domain, via Wikimedia Commons). Výplod Verneovy fantazie navíc uměl jezdit po zemi rychlostí 240 km/hod.

Stroj jako z románu Julesa Vernea sestrojili experti ze společnosti Teledyne Scientific a North Carolina State University. Jde o bezpilotní kombinaci plavidla, letadla a ponorky. Jak si v různých prostředích vede, můžeme shlédnout na tomto videu. EagleRay XAV váží 5,7 kg a při rozpětí 1,5 m je 1,4 metru dlouhý. Podle Williama Stewarta, jednoho z konstruktérů, „je klíčové, že konstrukce EagleRaye umožňuje postavit ho v různých velikostech, větší nebo menší podle potřeby.“ Na obrázku vidíme uměleckou předlohu EagleRaye, stroj „Postrach“ z románu Pán světa (Maître du monde, 1904), startující z Niagarských vodopádů (George Roux, Public domain, via Wikimedia Commons). Výplod Vernovy fantazie navíc uměl jezdit po zemi rychlostí 240 km/hod.

 
Odeslat komentář k článku "Ponorka letí! "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Ponorka letí! " e-mailem

Diskuse/Aktualizace